Dag 455 (310) - Sous Vide
Idag har värken varit ställd på "låg". Känns såklart bra. Jag känner efter väldigt mycket. För att jag så gärna vill att den nya medicinen ska vara bra, att den ska fungera så att jag kan fungera.
Uppdatering gällande terroristattacken i Stockholm. 4 döda vara ett barn. En flicka som var på väg hem från skolan. Jag såg en efterlysning på Facebook igår, att hon var saknad. Nu vet man att hon är ett av dödsoffren. Så hjärtskärande tragiskt. Det värker i mammahjärtat. Min Lilleman är inte så mycket äldre än den flickan var. På nyheterna visade man en film inifrån en butik. Människor springer och kastar sig ur vägen när lastbilen far förbi som skjuten ur en kanon. Ofattbart...
På förmiddagen kom det några snöflingor men som tur är så blev det inte mer än så. Det har varit några plusgrader och solen har kikat fram bakom molnen med jämna mellanrum.
Jag och Lars var ut till XXL och köpte en vaccumförpackare. Först tyckte jag det var underligt att de säljer sådana, men sen föll polletten ner. De är ju till för jägare och fiskare såklart. Den vi kollat på var betydligt billigare, nästan oförskämt mycket billigare faktiskt, än på andra platser. Glada i hågen bar det av hemåt där vi genast läste instruktionerna. De marinerade lammytterfiléerna lade vi två och två i påsar. Det funkade bra. Sen var det bara att ställa in tiden, värma upp vattnet till önskad grad och lägga ner påsarna. Två timmar i 55 grader provade vi med. Det blev ju superbra det. Till lammet gjorde jag polenta med rostade solrosfrön och rödvinssås. Ljuvligt gott! Jag tror att jag provar med lax imorgon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar